Den farliga trenden streetracing

 

Alla som ser de häftiga och spännande biljakterna på film, kan idag tyvärr också vara de som faller för hårt för detta. Nu ska absolut inte alla de filmer som finns inom detta område belastas för de olagliga streetracing tävlingar som hålls på många platser nattetid. Kanske kommer heller detta inte att vara ett så megastort problem i Sverige ännu, men det finns där och det växer hela tiden. Illegal streetracing är något som funnits och förekommit i USA under lång tid och är också något som är mycket vanligt i Asien. Något du naturligtvis kan undra, är hur människor kan vara så dumma att de utsätter sig för dessa enorma risker.

Ja, som vanligt handlar det naturligtvis om pengar. I vissa fall är det bilen du vinner medan det i andra fall kan vara rena pengar som betalas ut till en vinnare. Nu kommer det största problemet med dessa illegala tävlingar, inte alls att vara bilar och i synnerhet inte dyra sportbilar. Det finns de som använder sig av dessa, men i allmänhet kommer de att vara mycket skickliga så att faran med dem minskar. Det som är riktigt farligt är när unga människor får för sig att tävla med sina 125 cc motorcyklar, eller en trimmad Opel Rekord Berlina från 30 år tillbaka i tiden.

Det finns lagliga tävlingar för alla dessa människor

Istället för att se på film och sedan gå ut och köra utan att ta sitt ansvar nattetid på stadens gator, så finns det faktiskt lagliga tävlingar för de som vill. I detta fall handlar det då om motorsport. Detta kommer inte på något sätt att ta bort spänningen och den adrenalinkick du får. Det kommer heller inte att bli dyrare. Det helt handlar om att det är lagligt, samt att du kommer att vara mera skyddad och säker vid dessa tävlingar. Helt enkelt ett bättre och säkrare val både för dig och för allmänheten.