Hur skapas alla biljakter på film?

Precis som de flesta gillar med film, så handlar det ju om att det overkliga och egentligen omöjliga kan bli verklighet. Alla som kan något om bilar känner ju till hur mycket dessa i verkligheten tål. När du sedan tittar på film och ser alla de bilar som flyger fram för att sedan landa och köra vidare. Ja, då funderar du säkert på hur detta är möjligt. En del tar detta med en nypa salt, medan andra är de som tycker att det bara är för mycket. Du ser även bilar som krockar med varandra hela tiden, men som också bara fortsätter att fara fram på vägen. Hur är då detta möjligt när du vet att en bil skulle sluta fungera redan vid första händelsen?

Ja, det hela beror naturligtvis på att de framförs av stuntmän i första hand. Alltså ingenting som du ska prova på själv utan kunskaper inte detta område. Många gånger kommer det också vara så att de hastigheter du ser på film, inte alls kommer att vara de som biljakterna har spelats in i. Här kan detta i verkligheten ha gått mycket långsamt, för att sedan rulla filmen snabbare vid vissa tillfällen. Alla de bilar som används i filmerna är naturligtvis också förstärkta. Detta har i första hand gjorts rörande de annars sköra hjulaxlarna, vilka vid första hoppet annars skulle rulla iväg och tacka för sig. Annat som har förstärkts är bilens kropp, då krockar annars skulle få dem att se ut som en mosad ölburk.

Bilar som brinner och exploderar på film

Du som inte vet så mycket om bilar samt hur dessa är konstruerade och fungerar. Ja, du kommer inte alls vara den som lyfter på ögonen när alla de exploderar på film. Nu kommer detta för det mesta bara att vara en effekt. Javisst, naturligtvis kan en lastbil som transporterar brandfarligt material explodera i verkligheten, men det är svårt för en personbil att göra detta vid krock eller olycka. Detta beror helt enkelt på att bilarna som du kör på vägen, kommer att vara mycket säkra i sin konstruktion. Summa summarum är att de explosioner du ser i filmens värld, inte är något du behöver vara livrädd för. Alltså kommer din bil inte alls att explodera vid en krock.