Steve McQueen var den bästa

Steve McQueen var den bästa

Det är många som gillar biljakter på film och många av dessa är också enade om att Steve McQueen och filmen Bullit är den som ger den bästa biljakten genom tiderna. Ja, kanske är det så. Den är i alla fall väldigt lång och innehåller mycket spänning och underhållning. Det är lätt att förstå varför denne karismatiske skådespelare verkligen blev som populär som han blev. Nu kommer det dock inte bara vara en skådespelare på planen då det handlar om filmer med biljakter. Här finns det andra som har blivit mycket kända, samt att det även finns de som bara koncentreras på detta område. Nedan följer två sköna exempel på detta.

Biljakterna i Fast & Furious-serien

Nu kommer det här att vara mycket delade uppfattningar. En del kommer inte att kunna få någon glädje av dessa då de enligt dem handlar om mycket orealistiska situationer. Det går det naturligtvis att hålla med om, men det handlar också om en stor underhållning för alla de som älskar spänningen i actionrullar. Här är det en mera modern kille som har huvudrollen i dessa. Det är som de flesta vet Vin Diesel. Alla de som älskar dessa filmer, blev också mycket nedstämda för ett antal år sedan. Detta var när den andra huvudrollsinnehavaren dog. Det var Paul Walker som många ansåg vara den som verkligen lyfte upp dessa filmer. Gällande biljakterna i filmerna så är det hypersnabba sportbilar som gäller och moderna gaturace under nattens timmar.

Andra kända biljakter på film

När det gäller biljakter så finns de i många olika former. Här finns det action och spänning medan det också finns de mera komiska. En av de mest kända filmerna med den längsta biljakten i filmens historia är Gone in 60 Seconds. Denna film har även, som många andra, nyproducerats där den inte alls blev lika bra. Originalet gäller och här finner du en fantastisk jakt över 5 städer som varar i hela 34 minuter. När det gäller den komiska delen av alla de biljakter som producerats på film, handlar det mycket om Blues Brothers från 1980. Vem kan förneka denna. Här finns det säkert ingen som sett denna film och glömt kommentaren ”Nya Oldsmobile är tidigt i år”.